Ansök till våra aktiviteter

Det finns stöd att få

För oss handlar underlätta vardagen om att skapa trygghet under skrämmande och osäkra förhållanden. Genom våra tjänster, erfarenheter, forum och samarbetspartners skapar vi ett erbjudande där alla som drabbats kan få hjälp och personligt stöd – enkelt.

Vad vi kan erbjuda dig som familj

Vad vi erbjuder familjer varierar under året utifrån våra erfarenheter samt idéer från familjer, sjukvårdspersonal, våra samarbetspartners, anhöriga och vänner till familjer.

Vi vill finnas här för alla familjer med barn som drabbats av barncancer och för alla i familjen i deras barncancervardag. Vi erbjuder allt från presentkort på mat, kläder till psykologsamtal, biljetter till evenemang och mentorskap.

Familjer kan ansöka om allt som de är intresserade av oavsett om de fått något som vi erbjudit tidigare men det är inte säkert att alla kan få allt då vi till vissa saker har ett begränsat antal. Oftast har vi då en period som familjerna kan ansöka om den specifika aktiviteten/presentkortet och därefter väljer vi ut vilka som får del av det vi erbjuder utifrån vad man tidigare fått del av för att försöka göra det så rättvist som möjligt.

Det mesta som vi erbjuder är till familjer med barn under behandling men vissa saker kan familjer även ta del av efter avslutad behandling, vad som gäller för de olika aktiviteterna/presentkorten framgår under respektive aktivitet.

Våra aktiviteter & presentkort

Detta är ett urval av de aktiviteter som går att ansöka till just nu.

Digital mataktivitet med ICA Bianca

Digital mataktivitet med ICA

Under 2024 kommer vi inom ICAre AjaBajaCancer genomföra flera mataktiviteter…

Ansök till aktivitet

Mönstrade plåster för sond

En sond som behöver sättas fast med tejp är inget som barn eller tonåringar uppskattar men som många gånger…

Ansök till aktivitet

ICAre AjaBajaCancer- projekt tillsammans med ICA Stiftelsen

ICA kommer genomföra tre fysiska mataktiviteter förutom fem digitala mataktiviteter samt presentkort…

Ansök till aktivitet
Storytel

Storytel

Familjer med barn under behandling kan kostnadsfritt få tillgång till Storytel-appen i 12 månader

Ansök till aktivitet

Så gör du för att ansöka

Kolla igenom utbudet

Börja med att bestäm dig för vilken eller vilka aktiviteter som skulle passa er. Vårt utbud är till hela familjen så oavsett om det sjuka barnet kan ta del av aktiviteter kan ni ansöka.

Ansök till aktiviteten

På sidan till varje aktivitet finns ett formulär, där fyller du i de uppgifter som anges. Du behöver ha något slags intyg som bekräftar pågående eller nyligen avslutad behandling.

Invänta svar från oss

När du har gjort en ansökan kan du invänta svar från oss. Vi kommer att gå igenom ansökningar allteftersom de kommer in och återkommer när ansökningsperioden löpt ut eller inom några veckor.

Följ oss på sociala medier

Vi släpper regelbundet nya presentkort, aktiviteter och biljetter. Som drabbad familj får ni ansöka om allt som är av intresse. Följa oss på sociala medier och gå in på vår hemsida för att bli uppdaterade om vårt aktuella utbud.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om vårt arbete eller har du frågor kring hur du kan bidra?
Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer!