Träna med oss

Det är viktigt med fysisk aktivitet för hela familjen

Oavsett om du är på sjukhuset eller hemma ska det vara lättillgängligt med fysisk aktivitet utifrån dina förutsättningar. Det viktiga är inte vilken aktivitet du gör utan att du försöker göra något. Det kan handla om en promenad, styrkepass, löpning, yoga eller något annat som du gillar. Av egna erfarenheter vet vi hur svårt det är att ge sig själv den tiden när ens barn är sjukt, men vi vill försöka göra fysisk aktivitet mer lättillgängligt eftersom det bidrar med energi som verkigen behövs. Flera föräldrar som har haft möjlighet till fysisk aktivitet under barnens behandling har framfört till oss att det har hjälpt dem att hantera deras tuffa vardag.

Nedan finner du olika typer av fysisk aktivitet och avslappning. Vi kommer fylla på löpande. 

Träna med AIK Hockey

Vi är väldigt glada över att vår samarbetspartner AIK Hockey har satt ihop träningsvideos som vi hoppas ska hjälpa dig. Det är 4 pass som du kan anpassas utifrån vad du orkar, se filmerna nedan. 

För att du ska kunna genomför övningarna har vi skickat ut träningsgummiband till landets barnonkologcentra.  Prata med personalen.

Yoga och avslappning med Jenny Hagman

Jenny Hagman har skapat några medicinska yogapass som ger lugn, släpper på spänningar där de kan samla sig och som får kropp och sinne i balans. Att stärka sig själv inifrån och ut är så viktigt, framförallt när våra nära och kära blir drabbade av tex cancer. När vi stärker oss själva och fortsätter fylla på med vårt inre lugn, så kan vi bättre ta hand om andra.

Se gärna introduktionen här ovan innan du testar något av passen eller avslappningen nedan.

Om du har några frågor eller vill veta mer besök www.jennyhagman.com. Där hittar du kontaktuppgifter, information om forskning och information om Jennys verksamhet. Du hittar även fler filmer mm på Jennys träningscenter online www.trainforbalance.com.