AjaBajaCancer är ny partner till ICA Stiftelsen 2023

Vi är stolta och tacksamma över att vi är partner till ICA Stiftelsen under 2023-2025. Det innebär att ICAre fortsätter och att vi kan erbjuda bl.a.:

  •  presentkort på ICA tillsammans med de lokala ICA-butikerna,
  • ICAre-påsar på samtliga barncancercentra,
  • digitala mataktiviteter, och
  • biljetter till Musikfesten och andra event

”AjaBajaCancer är ett engagemang som vi på ICA Stiftelsen är väldigt stolta över. Vi är glada över att projektet nu övergår i ett treårigt partnerskap. AjaBajaCancer finns där för familjer vars tillvaro helt vänds upp och ner och vi är glada över att vårt samarbete kan bidra till att ge familjerna stöd och en liten guldkant i den tuffa vardagen”, säger Peter Hägg generalsekreterare ICA Stiftelsen.

Under 2022 var det 314 familjer som fick stöd från sin ICA-butik och det var 213 butiker i hela landet som visade sitt stöd för familjerna genom att delta i projektet.

”Matkostnaderna ökar för familjer som lever med barncancer och därför är ICAre projektet med ICA Stiftelsen så viktigt. Att få sin ICA-butiks stöd i den tuffa barncancervardagen innebär att man som familj känner sig mindre ensam. Vi ser även fram mot nya mataktiviteter eftersom vi under 2022 märkte att aktiviteterna bidrog till ökad matlust hos barnen och gav familjerna tips vid matlagningen”, säger Ellinor Stattin verksamhetsledare AjaBajaCancer.

I Sverige drabbas ett barn varje dag av barncancer vilket innebär att vardagen förändras omedelbart för hela familjen. I den nya vardagen finns AjaBajaCancer för att underlätta ekonomiskt, psykiskt och socialt. Eftersom barnens behandling ofta är längre än ett år innebär det att ca 750 barn är under behandling per år i Sverige.

Läs mer om ICAre och hur du kan ansöka om de olika delarna i samarbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *