AjaBajaCancer – Receptsamling

Vad vill du ha att äta?
Ingenting.

Frustration. Stress. Ångest. Panik.

Vi på AjaBajaCancer vet hur det är när ens cancersjuka barn slutar äta. Eller bara äter chips. Den ständiga stressen över att räkna kalorier och frustrationen när man gång på gång måste börja om för att barnet kräks.
När Malins son Theodor var under behandling fungerade inte sondmaten från sjukhuset. Han blev illamående och kräktes. Till slut började familjen göra egen sondmat med näringsdrycker som bas vilket Theodors mage tålde.


Vi har tillsammans med ICA tagit fram en receptbok med Malins egna sondmat och flera näringsrika recept som passar hela familjen. Recepten är inspirerade av föräldrar till cancersjuka barn som tipsat om rätter som fungerat för deras barn. Receptboken finns tillgänglig på alla Barncancercentrum i Sverige och går även att beställa den på vår hemsida. Den är en del av vårt projekt ICAre AjaBajaCancer tillsammans med ICA Stiftelsen. Tack till ICA Reklam som hjälpt till med det grafiska.

Vill du läsa AjaBajaCancer – receptsamlingen digitalt, så hittar du den här. Det finns även möjlighet att ansöka om att få en fysisk bok av oss i formuläret nedan.

OBS! Till er som har tagit emot den fysiska receptboken så har en ändring skett som vi vill uppmärksamma er på. I receptet ”Sond-smoothie” har punkt 5 tagits bort då smoothien endast rekommenderas att sparas i 24 h eftersom den innehåller näringsdryck. 

Beställ receptsamlingen


    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Den här webbplatsen använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen så accepterar du att vi använder oss av cookies.