”Allt detta var en superdag”

För andra året i rad arrangerade Blekinge Flygklubb en flygdag den 13 augusti 2022 för familjer med barn som drabbats av cancer tillsammans med AjaBajaCancer. Till dagen kom drygt 30 personer som fick flyga, hoppa hoppborg, rida, kolla på motorcyklar och testa militärens fordon.

  • För några timmar kändes livet nästan normalt. I detta läge är man glad att man fått så mycket information om er. I början orkade jag inte ta tag i något som tur var har jag en bra sambo som fick mig att inse att jag måste fortsätta leva, sen har jag sökt efter mycket information om personer i samma läge som vi då jag är i behov att prata mycket om denna jobbiga sits. Sen är jag så rädd för framtiden hur detta ska sluta, säger en deltagare efter dagen.

Dagen för familjerna är möjlig att genomföra tack vare alla privatpersoner, föreningar och företag som bidrar med sin tid och gåvor. ICA Maxi Stormarknad Ronneby har under båda åren stöttat med lunch och gåvor till barnen.

  • Ett sådant bra initiativ är självklart för oss att hjälpa till med. När AjaBajaCancer tar er tid och engagemang att styra upp detta för familjerna så vill vi göra det vi kan för att dagen ska bli så bra som möjligt för alla inblandade, säger Linus Dennerlöv butikschef och handlare på ICA Maxi Stormarknad Ronneby.

Butiken har även familjer i sin närhet som de stöttat genom AjaBajaCancers och ICA Stiftelsens projekt ICAre AjaBajaCancer.

  • Cancer är fruktansvärt och framförallt när man hör om barn som drabbats så börjar man reflektera kring vilka utmaningar som både barnen och familjen ställs inför. Så när vi fick höra att det fanns en familj här i närheten som behövde hjälp så kändes det självklart att bidra. Det känns väldigt bra att kunna hjälpa till. Som ICA-butik säljer vi inte bara produkter utan vi ser oss som en viktig del av samhället och vill hela tiden bidra till Ronneby invånarna här. Framförallt är det ett privilegium att få hjälpa till med något som till viss del underlättar och har ett värde i vardagen för familjen., säger Linus Dennerlöv som även informerar övrig personal och involverar dem när de bidrar på olika sätt och Plåstrar för barncancer den 5 maj.

Till dagen var det även två andra ICA-butiker som deltog genom att skänka gåvor till barnens goodiebags tillsammans med Busfabriken som skänkte inträde så barnen har ytterligare roliga saker att se fram emot.

  • Vi trodde aldrig att han skulle våga göra allt han gjorde speciellt inte att flyga och han har aldrig ens vågat sitta på en häst.  Så allt detta var en superdag för William, berättar Willams mormor när de lämnar dagen.

Det var många glada barn och föräldrar som lämnade Blekinge flygklubb. Förutom alla upplevelser fick de även träffa andra familjer som var i samma situation som dem själva utanför sjukhusmiljön.

  • Landat i soffan och känner en sådan sjuktacksamhet över att vi får vara med om sådana här dagar, säger en mamma efter att hon kommit hem från flygdagen

Tack alla som bidragit på olika sätt – ni är ovärderliga!

Läs mer om flygdagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här webbplatsen använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen så accepterar du att vi använder oss av cookies.