Arijola cyklar för AjaBajaCancer

Arijola cyklade genom Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr, för barnen som drabbats av cancer och deras familjer. 

Hon samlade in 25 167 kr till vårt arbete. Vi är väldigt tacksamma att Arijola gjorde detta för oss och ni har bidragit genom att cykla, dela våra inlägg och ge bidrag. Nu kan vi underlätta vardagen för ännu flera familjer.

Intervju med Arijola efter hemkomsten

Välkommen hem Arijola, hur känns det att vara hemma?

Tack, det är skönt att komma hem. Jag har haft väldigt roligt under dessa två veckor som jag har varit borta men i slutet började jag att sakna mitt hem och framförallt min säng. Jag har bott på hotell varje kväll men det är fortfarande ingenting i jämförelse med att sova i sin egna säng.

Hur har kroppen känts under och efter denna utmaning?

Förvånansvärt bra! Jag har som uppladdning cyklat längre sträckor inför resan för att vänja kroppen. Jag har känt lite träningsvärk men det har jag lyckats cykla bort. Självklart är jag trött nu när jag har kommit hem men rent fysiskt har kroppen tagit det väldigt bra. Just nu är jag mest glad och tacksam för det stora engagemanget jag har haft.

Vad har varit din utmaning under resan?

Jag är en person som gillar trygghet, rutiner och vill gärna veta vad som ska hända. På denna resan har allt detta rubbats. Ett exempel är att det visade sig att kartan som jag följde på google inte alltid gav mig de mest cykelvänliga vägarna. Det med förde att jag var tvungen att våga hitta andra vägar och testa något nytt. Det har varit utmanande att gå ut i det okända och att lita på sin magkänsla om att det är rätt väg att cykla. I de stunderna var det viktigt att verkligen lita på mig själv och tro på att det kommer bli bra även om det är jobbigt för stunden. Många gånger har det visat sig att det varit rätt men de få gånger som det inte var rätt beslut har jag försökt att se det som en lärdom och tänka på det till nästa gång.

Du hade som mål att samla in 20 000kr till AjaBajaCancer men det blev 25167 kr- hur känns det?

Jag är helt överväldigad av responsen. Jag satte ett högt mål för jag älskar att tänka stort men detta hade jag inte alls förväntat mig. Utöver de fantastiska bidragen alla har gjort så har det även varit ett fantastiskt engagemang under min resa. Många som både mött upp mig på vägarna, cyklat på distans och verkligen gett sitt yttersta för att heja på mig in i de sista milen. Det är fantastiskt och det känns bra att jag har kunnat bidra så att flera familjer som har barn med cancer också kan få en glimt av glädje och hjälp på samma sätt som jag fått under min resa.

#jagcyklarförajabajacancer- Cykla du också 

Under tiden (5 september till den 20 september) som Arijola cyklade genom Sverige kunde även ni cykla valfri sträcka och swisha 10 kr per km till  123-694 89 47 med meddelande ”cykla”.

Insamlade pengar: 25 167 kr 

Pressmeddelande

Arijola i P4 Malmöhus den 1/9 (2:44 in i programmet)

Arijola i Radio Halmstad den 5/9

Colting Borssén

Intervju med Arijola inför resan

Varför ska du cykla genom hela Sverige?

– Efter att de senaste åren bockat av den ena utmaningen efter den andra såsom en svensk klassiker och simmat 10000 m ville jag göra ännu mera än att inspirera andra till rörelse nu när årets Ironman i Kalmar blev framflyttad – jag vill ge tillbaka ännu mera. Därför ska jag cykla genom hela Sverige för att samla in pengar till organisationen AjaBajaCancer. Jag ska kämpa för barnen och deras familjer. Tanken på familjernas kamp mot cancern kommer ge mig mera kraft under resan.

Hur kommer det sig att du valde just AjaBajaCancer?

– För mig personligen känns det tungt att inse att alla inte har samma möjlighet till rörelse av olika anledningar, detta kan gälla barn som drabbats av cancer. Jag vill bidra till barnen och samtidigt inspirera andra till rörelse och att de gör en bra sak genom att donera pengar till AjaBajaCancers viktiga arbete för barnen. AjaBajaCancer är en mindre organisation vilket innebär att de har en nära kontakt med familjerna, vilket jag tror starkt på. Familjerna behöver känna sig sedda och inte vara en siffra i statistiken. 

Hur ser planen ut för att cykla genom Sverige?

– Det som kommer hända nu är att jag den 5 september startar min cykelresa genom Sverige- från Malmö till Kiruna. Därefter kommer jag bestiga Kebnekaise innan jag sätter mig på tåget och åker hem igen.

Planen är att själva cyklingen kommer genomföras på 10 dagar. De som vill får gärna möta upp mig på vägarna och cykla med mig så långt man vill. För varje kilometer man cyklar föreslår jag att man skänker 10 kr/ km till AjaBajaCancer. Det går självklart bra att även cykla själv eller tillsammans med familj och kompisar på valfritt ställe, huvudsaken är att man ger sig ut och cyklar för barnens skull. Hela resan kommer att ta två veckor och man bestämmer själv när under denna period som man vill cykla för AjaBajaCancer och för alla familjer med barn som drabbats av cancer.

Hur ska du göra med sova och hur ska du bo?

– Jag kommer cykla under dagarna från kl 7 på morgonen och förhoppningsvis vara framme vid nästa destination kl 20-21 på kvällen för att checka in på antingen hotell eller vandrarhem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *