ICAre AjaBajaCancer

ICAre AjaBajaCancer- projekt tillsammans med ICA Stiftelsen

AjaBajaCancer har under flera år delat ut presentkort på ICA till familjer med barn under behandling. 2021 inleddes ett samarbete med ICA Stiftelsen genom projektet ICAre AjaBajaCancer där 186 familjer fick del av presentkort, fick stöttning av den lokala ICA-handlaren och 170 stycken ICAre-påsar delades ut till de sex barncancercentra i Sverige. 

ICA Stiftelsen har beslutat att bevilja fortsatt stöd för projektet under 2022 vilket innebär att vi tillsammans med alla butiker kan fortsätta stötta familjerna. Det finns några nyheter i projektet för 2022 – familjerna kan välja mellan presentkort eller färdiga matkassar, vi kommer genomföra sex digitala mataktiviteter där 30 familjer kan delta vid respektive tillfälle och under året ska en receptsamling tas fram för att underlätta för familjerna. ICAre-påsarna kommer fortsätta att delas ut och vi hoppas att flera familjer kommer få kontakt med sin lokala ICA-butik.

Både innan och under projektet har flera ICA-butiker stöttat familjer: ICA Maxi Häggvik har skänkt presentkort vilket har gett extra hjälp till flera familjer. ICA Nära Åkanten har kontakt med en familj i butikens närhet där de skapat en fin relation och kört hem matkassar. ICA Supermarket Rimbo har skänkt råvaror till AjaBaja Golfen som syftar till att samla in mer pengar till familjerna. Genom projektet 2021 har 131 handlare engagerat sig på olika sätt och vi hoppas att flera handlare vill underlätta vardagen för familjer i sin närhet under 2022.

– Jag känner väldigt starkt för AjaBajaCancers viktiga arbete och är stolt över att projektet möjliggör direkt stöttning till de drabbade familjerna från den lokala ICA-handlaren, säger Peter Hägg ICA Stiftelsens tf generalsekreterare.

ICAre-påsarna innehåller grundläggande hygienartiklar till föräldrarna och delas ut på landets barncancercentrum för att underlätta på sjukhuset när allt fokus är på det sjuka barnet.  

– När vi kommit in akut till sjukhuset har jag vid flera tillfällen glömt tandkräm, schampo, borste och andra hygienartiklar. Då har jag fått lösa situationen på bästa sätt tex genom att tvätta håret med sjukhustvålen tills någon kunde komma förbi och lämna sakerna jag behövde. Vår förhoppning är att ICAre-påsen kommer underlätta denna svåra tid för föräldrarna när allt fokus är på barnet, säger Ellinor Stattin en av AjaBajaCancers grundare.

Den 28 mars kl 17 kommer vi genomföra en första mataktivitet tillsammans med familjer – Läs mer här

Vill din familj få presentkort från din lokala ICA-handlare? Nominera gärna andra familjer. Alla familjer med barn under behandling för cancer får presentkort.

Läs pressmeddelande för 2022

Läs pressmeddelande 2021

Läs om när handlaren Thomas i Bromölla träffade Texaz familj

Läs om påskharen som överraskade Ture och Saga

ICA Maxi Stormarknad Häggvik har stöttat familjer i flera år

ICA Nära Åkanten stöttar familjer i sin närhet

”Att vi får en matkasse är fantastiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Den här webbplatsen använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen så accepterar du att vi använder oss av cookies.