ICAre mataktivitet

Under 2023 kommer vi inom ICAre AjaBajaCancer genomföra flera mataktiviteter där familjer får möjlighet att via ett digitalt möte laga mat tillsammans med oss. Vi vet att barnets intresse för mat kan variera under en cancerbehandling och syftet med aktiviteten är att främja matglädje, samt att aktivera det sjuka barnet och syskon. Vi kommer genomför flera tillfällen med olika fokus.

Har du förslag på teman eller vill din familj medverka i en sändning? Maila oss på info@ajabajacancer

Aktuellt tillfälle

Torsdagen den 7 september vid 16 tiden ska vi laga mat tillsammans med Santa Maria. Alla familjer som anmäler sig kommer att få en matkasse med ingredienser från sin lokala ICA-butik. Vi kommer även att skicka ut tips till alla familjer inför aktiviteten så att man kan förbereda så mycket som möjligt innan. Det är maximalt 30 familjer som kommer kunna delta per tillfälle.


  Genomförda tillfällen

  Den 28e mars vid 17 tiden kommer vi tillsammans med Alice 12 år, som nyligen avslutat sin leukemibehandling, laga pizza. 

  Torsdagen den 19 maj vid 16 tiden ska vi tillsammans med Johan Östling från Hela Sverige Bakar – baka småkakor!

  Tisdagen den 13 september vid 16 tiden ska vi tillsammans med bagare från ICAs kök baka.

  Tisdagen den 18 oktober vid 16 tiden ska vi laga en riktigt god pasta carbonara tillsammans med Markus Aujalay och ett barn under behandling.

  Onsdagen den 16 november vid 16.30 ska vi göra hamburgare tillsammans med Bastard Burgers i Luleå.

  Onsdagen den 14 december vid 16 tiden ska vi tillsammans med matkreatör från ICA laga en soppa och efterrätt.

  Torsdagen den 23 februari vid 16 tiden ska vi laga mat tillsammans med vinnaren av Årets kock 2020 Ludwig Tjörnemo. Ludwig är även lagkapten för Svenska kocklandslaget.

  Onsdagen den 10 maj vid 16 tiden ska vi baka tillsammans med matkreatör från ICAs kök.

  Frågor? Maila oss på info@ajabajacancer.se

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Den här webbplatsen använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen så accepterar du att vi använder oss av cookies.