Intervju med Arijola inför cykelresan

Sedan i maj har Arijola Delija gjort en extrem träningsutmaning på månad för att inspirera flera till rörelse och för att samla in pengar till vårt arbete. I november cyklade hon tur och retur Malmö-Stockholm. Insamlade pengar 2055 kr används till att underlätta fysisk aktivitet för familjer som lever med barncancer.

Intervju med Arijola inför cykelresan

Varför genomför du utmaningarna?

“Jag älskar att inspirera till rörelse och visa andra att vi alla kan tänja våra mentala gränser. Jag tror att detta är ett sätt att skapa sin egna glädje på. Ganska snabbt insåg jag att oavsett hur många jag än lyckas inspirera så finns det en grupp som av olika anledningar inte har samma möjlighet till rörelse. En grupp är barn som drabbats av cancer och som i vissa perioder inte har möjlighet till samma fysiska aktivitet som tidigare. Till de barnen vill jag bidra på ett annat sätt. Därför samlar jag även in pengar till AjaBajaCancer. Alla bidrag som jag samlar in går till att saker/tjänster som underlättar fysisk aktivitet för familjer som lever med barncancer. Vilket känns helt fantastiskt och gör att jag verkligen bidrar till att flera får möjlighet till rörelse.”, sager Arijola.


Vad blir din nästa utmaning?

“När jag cyklade genom Sverige, från Malmö till Kiruna, fanns det fortfarande delar av Sverige som jag inte varit i närheten av. Det ville jag göra något åt så därför blir min nästa utmaning en ny cykelresa. Den 7:e November påbörjar jag min resa på cykel från Malmö till Stockholm och därefter kommer jag cykla hem igen till Malmö. Just cykling har blivit något som jag fastnat extra mycket. Det är en frihetskänsla att kunna cykla överallt och trots att det är tufft emellanåt så är det värt besvären.”, berättar Arijola.

Kan andra delta i din utmaning?

“De som vill får gärna möta upp mig på vägarna och cykla med mig så långt man vill. För varje kilometer man cyklar föreslår jag att man skänker 10 kr/ km till AjaBajaCancer. Det går självklart bra att även cykla själv eller tillsammans med familj och kompisar på valfritt ställe, huvudsaken är att man ger sig ut och cyklar för barnens skull. Hela resan kommer att ta 9 dagar och man bestämmer själv när under denna period som man vill cykla för AjaBajaCancer och för alla familjer med barn som drabbats av cancer.” 

#jagcyklarförajabajacancer- Cykla du också 

Under perioden 7 november till den 15 november när Arijola cyklar genom Sverige kan du cykla valfri sträcka och swisha 10 kr/km till 123-405 43 59. Lägg gärna upp bilder eller filmer på när du cyklar- använd #jagcyklarförajabajacancer och tagga @ajabajacancer för att AjaBajaCancer ska kunna dela era inlägg på Instagram för att visa vilket stöd familjerna har runtom i landet.

Arijolas resa 7 november till den 15 november

7:e november  Malmö – Alvesta 

8:e november Alvesta – Vimmerby 

9:e november Vimmerby – Nyköping 

10:e november Nyköping – Stockholm 

11:e november Stockholm (vilodag) 

12:e november Stockholm – Söderköping 

13:e november Söderköping – Vimmerby 

14:e november Vimmerby – Växjö 

15:e november Växjö – Malmö 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *