Linda Johanssons julutmaning

Linda Johansson är mamma till Alma och Axel. I februari 2021 förändrades familjens liv när Alma drabbades av leukemi, ALL. Nu har Linda startat en julutmaning med syfte att samla in pengar till AjaBajaCancer för att flera familjer ska få stöd precis som de har fått.

– Jag startade insamlingen för att AjaBajaCancer är en fantastisk organisation med en oerhört bra grundfilosofi, att hjälpa familjer i svåra situationer med vardagen, sätta lite guldkant på tillvaron med aktiviteter eller saker som man annars inte har råd med när föräldrar vabbar heltid. AjaBajaCancer betyder så mycket, de har liksom blivit som en god fe eller skyddsängel som varit med oss och hjälpt oss skapa fina minnen trots Almas leukemi. Glädjen i barnens ögon när de fick vänta på glassbilen och köpa glass, Almas stolthet när hon fick sin efterlängtade solros, mammans tårar när hon planterade den lila rosen i trädgården som symboliserar Almas cancerresa. Den där dagen på Parken Zoo när hela familjen vara glada nästan en hel dag. Minutdagen som vi för alltid kommer bära med oss, berättar Linda.

När hennes familj fick ett presentkort på ICA inför jul kände Linda att hon ville försöka ge tillbaka på något vis och för att också hjälpa andra familjer.

– Vår ekonomi med ett allvarligt sjukt barn tillåter inte att vi själva donerar en massa men jag vet att vi har stöd av så många fina människor. Nästa steg var att få med några andra familjer och de hakade på! Så nu är det sex familjer som alla driver julutmaningen, berättar Linda.

Linda uppmanar andra att delta i julutmaningen för AjaBajaCancer gör verkligen skillnad HÄR och NU för familjer med svårt sjuka barn. Det är ovärderligt att trots all oro och kämpande få lite guldkant på tillvaron när livet har rasat. Det gör att man som förälder orkar lite mer och att barn som är syskon får lite extra för de kämpar de också.

– Man kan inte förstå hur det är när ens barn får cancer förens man står där men jag hoppas alla som donerar förstår hur viktiga AjaBajaCancer är för oss familjer och att de som kan ge också vill vara viktiga, säger Linda.

Nedan finner du julutmaningen till förmån för AjaBajaCancer som Linda skapat på Instagram och som hon hoppas att fler familjer vill skapa och att många delta i.

KÄRA TOMTEN……

Allt jag önskar mig i jul är att Alma kunde få vara helt frisk, slippa behandlingar och må helt bra igen. Men okej, jag fattar att du inte kan trolla. Så jag önskar mig en jul hemma, ingen feber och inget annat som gör att vi måste vara på sjukhus…. 

Den största julklappen har jag redan fått, Alma finns fortfarande hos oss. Men julen blir ändå annorlunda. Orken finns inte riktigt för att göra granristomten som vi gjorde förra året, energin räcker inte riktigt till för att baka en massa. Ekonomin är inte den bästa heller ärligt talat. 

Då finns AjaBajacCncer som är lite som jultomten, de bidrar med extra matpengar på Ica, andra familjer har fått bakboxar och under året har vi fått mycket hjälp direkt i vardagen. 

Jag har därför en liten julutmaning till er alla: hur många jular har era barn upplevt? Hur många jular har DU upplevt? 

Swisha eller skänk motsvarande antal kronor till AjaBajaCancer så de kan göra julen och livet lättare för familjer som har det svårt 🙏🏻 

Många bäckar små blir till en stor å av kärlek ❤️ 

PS. Tomten, jag lovar att vara extra snäll nästa år. DS. 

Swish: 9007592

Vill du dela med dig av din berättelse? 

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Den här webbplatsen använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen så accepterar du att vi använder oss av cookies.