Livet med barncancer #16

Här samlar vi föräldrars berättelser om hur livet påverkats av att deras barn drabbats av cancer. 

”Jag kan nog känna att den biten är absolut värst, smärtorna! För vår dotter så började det, nästan en månad efter 6 års dagen med plötsliga smärtor som gjorde att hon föll ihop. Då smärtorna satt i höften (senare erfarenhet) så beskrev hon hur det gjorde ont i magen. Efter ambulansfärd vid första tillfället så diagnostiserades förstoppning.

Ytterligare två akutbesök under en veckas tid åkte vi på, innan vi blev inlagda och kontroller tagna.

När de proverna till slut togs så visade Hb värdet sig inte från sin bästa sida och inte heller sänkan. Så ytterligare prover togs innan vi skickades vidare till ett barncancercentra för ytterligare kontroller.

Vi blev inskrivna i slutet av november och vår dotter har inte klarat av att gå för egen del sedan den 30 nov och efter att behandlingen startades med vinkristin så har det verkligen pendlat med smärtan. Hon var rätt opåverkad en stund, men just nu kan hon inte stå eller lyfta upp höften ens och klagar väldigt frekvent över smärta.

Så hoppas verkligen att biverkningar av vinkristinet släpper greppet närmaste dagarna.

Vill bara att hon slipper vara rädd för att det ska göra ont, och vågar börja utmana kroppen lite själv när smärtan släpper.”

/mamma till ett barn med cancer

Vill du dela med dig av din berättelse? 

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Den här webbplatsen använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen så accepterar du att vi använder oss av cookies.