Livet med barncancer #17

Här samlar vi föräldrars berättelser om hur livet påverkats av att deras barn drabbats av cancer. 

”8:e mars 2018 förändrades livet totalt för vår familj. Vår då fyraårige son fick sin cancerdiagnos, han hade en hjärntumör som satt mitt i huvudet, vid synnerven. Det har nu gått fyra år men jag minns den stunden som det vore igår. Läkarens besked om att vår Gustav har en tumör i huvudet gjorde att min kropp började skaka direkt, det var inget jag kunde kontrollera utan kroppen reagerade själv. Det enda jag fick fram där och då var ”nej nej nej”. Det kunde inte vara sant. Det händer inte oss, det är ju bara något man ser på tv eller läser om, det händer inte vår familj.


Men det var precis det som hände, och våra liv har sedan dess inneburit rädsla, oro och stress blandat med hopp och förtvivlan. Att befinna sig i de känslorna i fyra år tär på en och präglar hela ens vardag.


Gustav, som är den starkaste person jag vet har varit helt otrolig under sin resa. Som han har kämpat med allt från nålstick, kontroller dygnet runt, blivit väckt mitt i natten men däremellan ändå kunnat vara så otroligt positiv. Att fått höra efter varje operation att ”nu är den nog borta” till att efter några månader få beskedet att tumören är tillbaka och det blir ytterligare en operation är något som är otroligt påfrestande. Så när vi efter tre operationer tror att vi äntligen besegrat tumören få höra att det är en liten bit kvar och det blir cytostatikabehandling i 70 veckor då började Gustavs positivitet svikta.
När Gustav frågade ”Vad händer om det inte hjälper med cytostatika?” gick mitt hjärta i tusen bitar och jag förstod att Gustav som nu hunnit bli 8 år hade mer kunskap kring vad en tumör är och vad som faktiskt kan hända.


Vi är så otroligt tacksamma att AjaBajaCancer finns och funnits vid vår sida och hjälpt till att underlätta den faktiskt tunga vardagen som vi lever genom att sätta lite guldkant. När jag berättade för Gustav att AjaBajaCancer gett oss biljetter till melodifestivalen och att vi skulle få bo på hotell hela familjen såg jag den totala lyckan i hans ögon och han utbrast ”Där ser du mamma, det är inte bara dåligt med en hjärntumör”.
AjaBajaCancer hjälper till att hålla positiviteten och glädjen vid liv mitt i allt kaos.


Att få denna helgen tillsammans var värt så otroligt mycket och det är något som vi kommer leva på länge. Glädjetårarna var inte långt borta när vi såg hur lyckliga Gustav och hans lillebror Charlie var när vi öppnade hotellrumsdörren och när vi sedan kom till Friends arena var lyckan total!


Tusen tusen tack för att vi fick lägga alla jobbiga känslor på hyllan för en helg och bara njuta av att vara tillsammans, skratta och ha det roligt 🥰”

/mamma till ett barn med cancer

Vill du dela med dig av din berättelse? 

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Den här webbplatsen använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen så accepterar du att vi använder oss av cookies.