Modernaupplevelsen – nu skapar vi nya minnen tillsammans

AjaBajaCancer vill ge barn och familjer som drabbats av cancer en möjlighet till aktiviteter och upplevelser som skapar nya minnen och fyller på energi, när det behövs som mest. Tillsammans med vår långvariga samarbetspartner Moderna Försäkringar har vi nu startat Modernaupplevelsen.

– Vår förhoppning är att Modernaupplevelsen ska göra livet lite enklare för barn, syskon och föräldrar. Det kan handla om olika teman, allt från pyssel till att få sparka boll med en allsvensk stjärna eller hälsa på djuren på Skansen, säger Karin Hertzman på Moderna Försäkringar.

Håll utkik i våra sociala medier och här på vår webbplats för information om #modernaupplevelsen. Information kommer även att finnas på flyers och affischer på sjukhusen.

Odla

Att odla tillsammans och sedan se hur det växer kan ge ett ökat välbefinnande, rekreation och minska stress enligt flera studier. Med Modernaupplevelsen vill vi nu ge familjerna en möjlighet att tillsammans odla det som passar för just deras trädgård, balkong eller inomhus med förhoppning om att det ska ge dessa positiva effekter.

Vill du odla eller vill du nominera en familj som du tror är inresserade?

Avslutade aktiviteter

 Pyssla och spela

När man är hemma från förskolan och skolan är det bra att det finns aktiviteter som kan anpassas efter familjens ork. Ibland vill barnen vara kreativa själva medan de i andra stunder vill göra saker tillsammans med sina föräldrar. Med Modernaupplevelsen vill vi ge familjerna en möjlighet att själva välja vad som passar just dem vad det gäller exempelvis pyssel eller spel.

29 familjer har fått presentkort för att köpa in pyssel eller spel.

Läs och mys

Ibland vill man drömma sig bort i böckernas värld eller lära sig något nytt. Oavsett ålder behöver vi fylla på med energi för vardagens alla utmaningar och då kan det vara skönt att lyssna på en ljudbok eller läsa en tidning när tillfälle ges. Som en första del i Modernaupplevelsen får familjer med barn som drabbats av cancer en möjlighet att få en prenumeration på ljudböcker eller en tidningstjänst online som både barn och vuxna kan ha användning av. Vår förhoppning är att detta ska ge familjerna en möjlighet till avkoppling och sysselsättning i vardagen, när man är på sjukhuset eller hemma.

5 familjer har tagit del av denna del av Modernaupplevelsen.

Träffa djur 

Modernaupplevelsen vill ge familjer med barn som drabbats av cancer en möjlighet att tillsammans skapa nya minnen och fylla på med energi som behövs i vardagen för att orka med tuffa behandlingar och biverkningar men även för återhämtningen efter avslutad behandling. Tillsammans med Moderna Försäkringar ger vi nu familjer inträde på en valfri djurpark i Sverige som de vill besöka när barnen har en bra dag och föräldrarna vill ha ett miljöombyte. 

33 familjer har fått möjlighet att besöka en djurpark.

Bada på äventyrsbad

Modernaupplevelsen vill ge familjer med barn som drabbats av cancer en möjlighet att tillsammans skapa nya minnen och fylla på med energi som behövs i vardagen för att orka med tuffa behandlingar och biverkningar men även för återhämtningen efter avslutad behandling. Tillsammans med Moderna Försäkringar ger vi nu familjer inträde på ett valfritt äventyrsbad i Sverige som de vill besöka när barnen har en bra dag och föräldrarna vill ha ett miljöombyte. 

18 familjer har fått möjlighet att besöka ett äventyrsbad.

Vinteraktiviter

En dag i pulkabacken med varm choklad eller korvgrillning i samband med skridsko- eller skidåkning är aktiviteter som ger både barn och vuxna härliga stunder tillsammans. När familjen har en bra dag vill vi uppmuntra till sådana vinteraktiviteter.

Genom Modernaupplevelsen vill vi ge familjer med barn som drabbats av cancer en möjlighet att tillsammans skapa nya minnen och fylla på med energi som behövs i vardagen för att orka med tuffa behandlingar och biverkningar men även för återhämtningen efter avslutad behandling. Tillsammans med Moderna Försäkringar ger vi nu familjer möjlighet att köpa en ny pulka, skridskor eller annat som familjen behöver för mysiga och aktiva stunder ute. 

72 familjer har fått presentkort för vinteraktiviteter. 

Kreativ avkoppling

Färglägga och rita är både kreativt och avkopplande för barn, ungdomar och vuxna. När ett barn drabbats av cancer är det många föräldrar som har svårt koppla av och många barn som inte kan gå i skola och förskola vilket innebär att föräldrarna behöver sysselsätta barnen utifrån deras ork. Därför erbjuder Modernaupplevelsen nu ett kreativt kit med målarböcker och pennor som passar alla i familjen oavsett ålder. Vår förhoppning är att detta ska ge tid för både kreativitet men också för avslappning som är viktigt för att orka med den tuffa vardagen.

27 familjer har fått del av ett kreativt kit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *