Mönstrade plåster för sond

En sond som behöver sättas fast med tejp är inget som barn eller tonåringar uppskattar men som många gånger behövs under en cancerbehandling för att få i sig näring och/eller mediciner. Smilla Thelander som själv har sond upplever att det är lättare för henne att ha mönster på tejpen för att hon ska känna att det blir mer som en ”accessoar”. Nu kommer Smilla hjälpa oss att göra mönstrade plåster till familjer som lever med barncancer och där barnen/tonåringarna har sond.

Vi har några förslag på mönster som vår grundare Tove Malm har gjort men det går även bra att komma med önskemål utifrån barnets/tonåringens intresse. Vi kan inte garantera att vi kan trycka exakt det som ni önskar men vi gör vårt bästa.

Tejpen som används är Fixeringshäfta nonwoven Hypafix 10 cm. Ni kommer få ett ark per mönster som kommer kunna klippas så det passar er, men vanligtvis blir det två plåster per ark. Första gången ni beställer så skickar vi 2 ark för att ni ska få testa om det fungerar för er då vi vet att det kan variera vad som fungerar för barn/tonåringar.

Är du familj som har frågor eller vill få mönstrade plåster? Fyll i formuläret nedan


  2 thoughts on “Mönstrade plåster för sond

  1. Gud vad fantastiskt! Önska vi alla i vården som sätter sond på barn kunde få använda så fin tejp!

   1. Visst är de fina! Vi ser att det ger glädje till många barn. Vi har tyvärr inte möjlighet att ge det till alla inom vården men till de som arbetar med barn som behandlas för cancer.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Den här webbplatsen använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen så accepterar du att vi använder oss av cookies.