Springa för AjaBajaCancer

Arijola Delija ska springa tre km varje timme i ett dygn för att samla in pengar till förmån för barn som drabbats av cancer och deras familjer. Denna träningsutmaning gör hon i samband med internationella barncancerdagen den 15 februari för att uppmärksamma barncancer. Arijola har under 2020 avklarat hela sju extrema träningsutmaningar för att samla in pengar till familjerna genom AjaBajaCancer. ”Arijolas utmaningar” kommer fortsätta varje månad under 2021.

Intervju med Arijola inför utmaningen

Vad är det som krävs för att fortsätta göra utmaning efter utmaning varje månad?

”Bra fråga, ur ett fysiskt perspektiv orkar kroppen för att jag de senaste 3 åren har tränat konstant och då byggt en stark grundfysik. Det som får mig att fortsätta göra utmaningar rent mentalt är viljan. Viljan att kunna bidra till att barnen som drabbats av cancer. Jag vill försöka underlätta barnens och hela familjens vardag som de har pga cancern- det gör att jag trots trötthet och smärta ändå fortsätter. Det är precis vad barnen och familjerna tvingas göra, de fortsätter kämpa oavsett hur trötta och ont de har, och då är det inte mer än rätt att jag också gör det”, säger Arijola.

Varför vill du bidra till just AjaBajaCancer?

”I den bästa av världar skulle inget barn drabbas av cancer. Men tyvärr händer det ändå och då är det viktigt att familjerna får det bästa stödet. AjaBajaCancer bidrar genom att underlätta vardagen för familjerna och har en väldigt nära kontakt med dem. Det är väldigt viktigt för mig att bidragen familjerna får underlättar och framförallt att varje familj känner sig sedda”, säger Arijola.

Hur kommer du förbereda dig inför utmaningen?

”Jag har gjort en lång matlista som jag kommer se till att ha framme under de här 24 timmarna för att slippa tänka på vad jag ska få i mig. Jag har även kollat upp banan som jag ska springa så det bara är att springa rundan 24 gånger. Sedan är planen att sova hela lördagen och söndag fram tills någon timme innan start för att orka vara uppe i 24 timmar. Min förhoppning är även att flera vill göra mig sällskap på plats eller distans under någon runda och bidra med pengar till familjerna”, säger Arijola.

Varför har du valt att göra detta den 15:e februari?

”Den 15 februari är det internationella barncancerdagen, en dag då barncancer uppmärksammas världen över. I Sverige är det ungefär ett barn per dag som drabbas och för mig är det viktigt att alla familjer får stöd under och efter den tuffa behandlingen. Därför känns det naturligt att få vara med och bidrar just den dagen”, säger Arijola.

Praktisk information om utmaningen

När: kl. 20.00 den 14:e Februari – kl. 20.00 den 15:e Februari

Var: Malmö, Västra hamnen

#jagspringerförajabajacancer- Spring du också 

I februari när Arijola ska springa under ett dygn kommer hon totalt springa 72 km. Du kan möta upp Arijola på plats och springa tillsammans med henne, vara med på distans det här dygnet eller i februari springa eller gå 72 km. Du kan även bidra genom att swisha 10 kr/km till 123-405 43 59. Lägg gärna upp bilder eller filmer på när du springer- använd #jagspringerförajabajacancer och tagga @ajabajacancer för att AjaBajaCancer ska kunna dela era inlägg på Instagram för att visa vilket stöd familjerna har runtom i landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *