Stöd på sjukhus AjaBajaCancer

Stöd på sjukhus

AjaBajaCancer vill underlätta vardagen för barn som drabbats av cancer och deras familjer. Familjerna som drabbats tvingas ofta att tillbringa mycket tid på sjukhus. Alla sjukhus i landet har olika förutsättningar och behov.

Vi har inlett fyra pilotprojekt på Nya Karolinska sjukhusets avd 12 (barnonkologisk avdelning) för att underlätta för familjerna.

 • Tvättservice – Pausat
  Det saknas möjlighet att tvätta sina kläder på sjukhuset. Tillsammans med Rosendahls Kemiska tvättservice hjälpte vi familjerna under 3 månader.  
 • Barnvakt – Pausat
  Vi erbjuder familjer barnvakt på avdelningen under vissa tider för att underlätta för familjerna som kan behöva uträtta ärenden, umgås med syskon eller få ”egentid” utanför sjukhuset.

 • Medicinhantering
  Genom samarbete med barnläkemedelsgruppen kommer familjer att erbjudas startkit och instruktionsvideor för läkemedelshantering i hemmet.

 • Träning på sjukhuset
  Vi erbjuder familjer som är inlagda en möjlighet att träna på Friskis & Svettis Haga för att ge möjlighet till fysisk aktivitet.

Har du frågor? Kontakta oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här webbplatsen använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen så accepterar du att vi använder oss av cookies.