Juniorambassadören Moa

Juniorambassadören Moa

– Jag heter Moa och är storasyster till Hugo, även han juniorambassadör, Hugo fick cancer när jag var nio och idag är jag 16. Det har varit en tuff tid men den har även haft sina ljusglimtar. Jag vet att det är tufft att tillbringa mycket tid på sjukhuset och se sitt syskon sjukt. Skolan och fritiden hamnar ibland utanför eftersom man vill lägga all sin tid på sitt syskon.

När man är så liten och får ett cancerbesked inom familjen så måste man lära sig ta mycket ansvar eftersom föräldrar måste vara med på sjukhuset. Det jag fick lära mig var mycket men det tuffaste var att vara hemma någon timme efter skolan själv när det man egentligen ville var att ha en kram direkt.

Att klara sig själv kan vara svårt och att kanske få skjuts till sjukhuset en dag av någon morförälder eller liknande är även det jobbigt.

Det är just därför jag stolt kan säga att jag är juniorambassadör för AjaBajaCancer. För att barn och unga ska slippa känna sig ensamma. Att bara få ringa och prata med någon som har erfarenheter vet jag kan hjälpa jättemycket!”

Vi är så glada och stolta över du vill hjälpa till som Juniorambassadör, Moa, och hälsar dig varmt välkommen till oss på AjaBajaCancer!

Moa