Om Oss

Ellinor och Tove lärde känna varandra på den allra hemskaste av platser. På barnonkologen vid Nya Karolinska Sjukhuset 2018, med varsitt barn under behandling. Att ens barn får en cancerdiagnos är overkligt. Vad som också är overkligt är hur snabbt livet runt omkring en omedelbart förändras. Alla vardagsrutiner, alla måsten, alla förväntningar som helt plötsligt slås ur spel och tappar betydelse. Att ens barns liv svävar i fara är fruktansvärt. Men att hela familjens tillvaro och välmående också ställs på sin spets gör barncancer alldeles extra vidrig och hänsynslös.

Det var under den här tiden Ellinor och Tove insåg att något var fel. Med varandras stöd och support kunde de underlätta situationen för varandra. Det var också här de insåg att det fanns ett arbete att göra. Saker att förbättra. Stöd att ge. Vardagsliv att underlätta. Så bildades AjaBajaCancer. En ideell organisation vars yttersta syfte är att underlätta vardagen. Vi vet inte om eller när barncancer helt kommer att bekämpas. Men vi kan med säkerhet säga att vi kommer bistå alla som drabbats med stöd och hjälp när ens omvärld sätts på prov. För oavsett vem du är, har du rätt till en dräglig tillvaro och personligt stöd som förenklar i en annars förkrossande tid när ett barn får sin diagnos.

AjaBajaCancer är en ideell förening som drivs av ideella krafter till största del. I vårt team är vi idag elva personer som på på olika sätt utvecklar, genomför och förvaltar föreningens arbete för familjerna. Med våra olika kompetenser och erfarenheter kompletterar vi varandra på ett bra sätt.

Vårt arbete grundar sig på ideellt engagemang, men tack vare vårt projekt med ICA Stiftelsen har vi möjlighet att ha två anställda på vårt kansli. Vi är beroende av att privatpersoner och företag vill hjälpa oss för att vi ska kunna ge underlätta fler familjers vardag och på flera sätt. 

Grundare

Vi på AjaBajaCancer

Den här webbplatsen använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen så accepterar du att vi använder oss av cookies.