Stöd vårt arbete

När livet vänds upp och ner är det otroligt viktigt att få det stöd som man behöver. När ett barn drabbats av cancer påverkas inte bara det sjuka barnet utan även syskon och föräldrar.

Förutom oron för det sjuka barnet är det många som behöver oroa sig för hur räkningar ska betalas, mat ska stå på bordet och minnen ska skapas för att ingen vet hur morgondagen ser ut. Det är för att underlätta denna vardag som vi finns, men vi behöver din hjälp för att kunna ge alla familjer allt det som de behöver. Vårt arbete är beroende av gåvor från privatpersoner, företag och fonder samt stiftelser.

Vi har 90-konto vilket innebär att hela vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

Fler sätt att bidra och stötta vårt arbete

Ge en gåva

Hjälp oss att hjälpa familjer att få det stöd de behöver i vardagen.

Bli månadsgivare

Bli månadsgivare så bidrar du med hjälp till familjerna varje månad.

Starta en insamling

Starta din egen insamling till AjaBajaCancer och bidra till vårt arbete.

Bli volontär

Bidra gärna med din tid för att hjälpa oss att underlätta för familjer.

Testamentera en gåva

Genom att donera till AjaBajaCancer i ditt testamente kan du göra skillnad.

Ge en minnesgåva

Hedra någon som gått bort med en gåva till AjaBajaCancers arbete.

Handla i vår gåvoshop

Bidra gärna genom att köpa något i vår gåvoshop – vi har allt från tröjor till armband.

Bli medlem

Genom att du blir medlem hos oss bidrar du till vårt arbete.

Bli företagskompis

Genom att bli företagskompis har ert företag möjlighet att påverka hur ni vill underlätta vardagen för familjerna.

Ditt företag kan stödja vårt arbete på olika sätt såsom att hjälpa till med era tjänster, delta i AjaBaja Golfen, bli företagskompis eller starta insamlingar.

Visa ditt stöd genom våra evenemang

Varje år ordnar vi evenemang och aktiviteter för att uppmärksamma vårt ändamål och för att samla in pengar till att förbättra stödet för familjerna som lever med barncancer. Det kan vara allt från att plåstra för barncancer till att springa ett lopp för att samla in pengar. Är du intresserad av att vara med och ordna ett event eller har du kanske förslag på aktiviteter för familjerna? Tveka inte att höra av dig till oss! 

Hur förändras livet för en familj som drabbas av barncancer?

Vardagen förändras

När ett barn drabbas av cancer förändras vardagen och plötsligt handlar vardagspusslet om något helt annat. Det blir en barncancervardag med mycket oro som påverkar hela familjen.

Ekonomin drabbas hårt

När ett barn drabbas av cancer är det oftast inte möjligt för föräldrarna att arbeta som tidigare. Båda föräldrarna behövs ofta hemma och/eller på sjukhuset för att ta hand om det sjuka barnet som inte kan gå i förskolan eller skolan som tidigare och för att ta hand om syskon. Detta bidrar ofta i sin tur till minskad inkomst för familjerna. Med ett sjukt barn ökar även utgifterna för att exempelvis barnens aptit förändras, barnen ändrar klädstorlek pga behandlingarna, man lever på olika orter och man som förälder vill försöka kompensera för allt jobbigt som barnen tvingas gå igenom. Då går kanske inte ekonomin längre ihop.

Långa sjukhusvistelser

Behandlingar mot cancer tar ofta lång tid och kräver att barnet vistas mycket på sjukhus. Där försöker leva livet så gott som möjligt, men givetvis är det inte på samma sätt som vanligt. Ofta kan familjen tvingas leva uppdelad på olika orter under lång tid.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om vårt arbete eller har du frågor kring hur du kan bidra?
Hör gärna av dig till oss så kan vi berätta mer!