Plåstra för barncancer

Plåstra för barncancer

AjaBajaCancer har årligen sedan 2018 plåstrat för barncancer den 5/5. Att plåstra för barncancer innebär att lägga upp en bild med ett plåster i sociala medier den 5/5 med #plåstraförbarncancer för att visa familjerna att de inte är ensamma i kampen. 5 maj valdes för att skapa en egen dag och 2018 var det 4 av 5 barn som överlevde cancern och vi vill att alla ska göra det.

Varför plåstra?

För ett cancersjukt barn är nålstick och andra ingrepp som kräver plåster, en del av vardagen.

Vi har valt plåstret som symbol, eftersom livet med cancer ofta innebär att plåstras om: efter onda stick, för att nålar ska sitta fast och ibland för att helt enkelt pigga upp en liten patient som tröttnat på vardagen i en sjukhussäng.

Vår förhoppning är att när någon känner sig ensam ska #plåstraförbarncancer kunna vara ett sätt att se att det finns andra som tänker på en. Genom ett enkelt inlägg på Instagram eller Facebook kan vi alla visa vårt stöd för barnen och deras familjer. Visa att vi tänker på dem.

Vi vill även uppmärksamma vilket stöd som finns för familjer som drabbats av barncancer av såväl samhället som omgivningen. Vi vill att 5 av 5 familjer ska få det stöd som just de behöver.

Hur gör jag?

Den 5/5 uppmanar vi alla att lägga upp en bild som föreställer ett plåster av något slag på Instagram och Facebook. Märk bilden med #ajabajacancer och #plåstraförbarncancer. 

Du kan själv bära plåstret, ta en bild på ett plåster eller låta ett gosedjur bära ett plåster denna dag.

Tänk på att om du vill att fler ska kunna se bilden måste du ha en öppen profil.

Läs mer på evenemanget på Facebook och dela gärna det så att fler kan delta för att visa sitt stöd.

Läs vår debattartikel i Aftonbladet om varför vi Plåstrar för barncancer.

Här kan du läsa vad andra skrivit om Plåstra för barncancer:

Aftonbladet

TV4

Mama.nu

Värnamo Nyheter

Carin da Silvas blogg

Alexia Kafkaletos blogg

Allas.se

Nyhetsmorgon 2021


Ge en gåva på 5000 kr under kampanjen “Plåstra för barncancer” och stötta vårt viktiga arbete.

Genom din gåva är du med och stöttar vårt arbete med att underlätta barncancervardagen vilket du kan visa för din omgivning. Du får:

  • Bildmaterial och textförslag till era sociala medier. För att visa att ni är med och plåstrar för barncancer 5 maj.
  • Diplom
  • Mailsignatur och banner – så att ni själva kan dela kampanjen vidare och visa upp ert engagemang i exempelvis mailutskick eller på er webb.

Gåvopaket Plåstra 2024

Adress(Obligatoriskt)