Juniorambassadören Hugo Zetterström

Juniorambassadören Hugo Zetterström

Hugo Zetterström är 11 år och har cancer. Hugo vill i sin roll som juniorambassadör  inspirera andra, sprida glädje och visa att det finns roliga saker att se fram mot fast att man är sjuk. AjaBajaCancer betyder mycket för honom då han har fått hjälp i vardagen och en möjlighet att se ljusare på tillvaron vilket Hugo vill att andra också ska få känna. 

Det ger även energi för Hugo att få vara en del av AjaBajaCancer – få träffa andra barn i samma situation och att få träffa personer som stödjer föreningen.

– Det skulle kännas bra att få träffa och inspirera andra barn i samma situation, tex dra ihop ett gäng och spela tv-spel online, chatta och svara på frågor om hur det är att vara sjuk och ha kontakt med AjaBajaCancer. Jag kan även vara med på och inför arrangemang för att sprida information., säger Hugo Zetterström.

Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Hugo och hoppas att det ska glädja många.

– Som föräldrar är vi oerhört stolta över Hugo som genom att bli juniorambassadör nu vill föra vidare till andra vad AjaBajaCancer betytt för honom och för oss som familj. Under svåra stunder har AjaBajaCancers engagemang gjort vardagen lite ljusare.

Att se glädjen, ögon som tindrar för en sekund, tankar som skingras och minnen som skapas här och nu gör att kraft samlas till det man som familj går igenom och till att orka lite till, säger Hugos mamma Johanna.

Hugo